علمی پژوهشی

اهداف یادگیری جامعه شناسی

رشته جامعه شناسی در دانشگاه جان هاپکینز به دانشجویان کمک می کند تا با قرار گرفتن در معرض تحقیق و تدریس در چندین زمینه اصلی این رشته، تخصص خود را توسعه دهند.

این حوزه ها شامل قشربندی اجتماعی، جامعه شناسی اقتصادی، جامعه شناسی سیاسی، توسعه بین المللی، مطالعات سیستم های جهانی، تحقیقات بین المللی، روابط نژادی و قومیتی، جامعه شناسی پزشکی، جامعه شناسی مهاجرت، جامعه شناسی آموزش، توسعه انسانی در طول زندگی، خانواده، و ساختار و شخصیت اجتماعی است.

دانشجویانی که دوره اصلی را تکمیل می کنند با طیف گسترده ای از دیدگاه های نظری، منطق طراحی تحقیق و ابزار جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها آشنا می شوند. علاوه بر این، نوشتن و سایر مهارت های ارتباطی آنها تقویت می شود.

اهداف یادگیری جامعه شناسی

هدف اول) دانشجویان روش‌هایی که زندگی افراد و گروه‌های اجتماعی تحت تاثیر بافت اجتماعی قرار می‌گیرد را درک خواهند کرد و توانایی توضیح یا تفسیر پدیده‌های اجتماعی را از طریق ارجاع به مفاهیم اصلی جامعه‌شناختی (مانند فرهنگ، ساختار اجتماعی، عاملیت، اجتماعی شدن، هنجارها، نقش ها یا نهادهای اجتماعی) پیدا می کنند.

هدف دوم) دانشجویان قادر خواهند بود مفاهیم و نظریه های اصلی مطرح شده توسط نظریه پردازان اجتماعی کلاسیک را توصیف و مقایسه کنند و از آنها برای تجزیه و تحلیل پدیده های اجتماعی استفاده کنند.

هدف سوم) دانشجویان بر آمارهای کاربردی از جمله توصیف ساده، منطق استنتاج آماری، آزمون فرضیه‌ها و روش‌هایی برای پردازش سوالات پژوهشی مورد علاقه مفهومی و عملی دانشمندان علوم اجتماعی تسلط خواهند یافت.

در همین راستا، دانشجویان یاد می‌گیرند که کیفیت شواهد آماری تولید شده توسط دانشمندان علوم اجتماعی را که در مقالات تحقیقاتی، برنامه های رسانه‌ای، یا گزارش‌هایی که برای مخاطبان سیاست‌گذاران و متخصصان عمومی تحصیل‌کرده (یعنی کسانی که پژوهشگران حرفه‌ای نیستند) نوشته شده است را به‌طور انتقادی ارزیابی کنند.

هدف چهارم) دانشجویان توانایی نوشتن یک پروپوزال تحقیق را پیدا خواهند کرد که برای پاسخ به یک سوال جامعه شناختی مورد علاقه شان طراحی کرده اند.

دانشجویان توانایی (الف) حرکت از نظریه و مفاهیم به استراتژی‌های اندازه‌گیری، (ب) توجه به اعتبار و پایایی، (ج) ارزیابی مناسب بودن انواع داده‌ها (مانند تجربی، نظرسنجی، مصاحبه، قوم‌نگاری) را خواهند داشت. د) می توانند روش‌های پژوهشی را که اغلب توسط دانشمندان علوم اجتماعی استفاده می‌شود را ترکیب کنند، (ه) طرح تحقیقی مناسبی را برای آزمایش فرضیه‌های مبتنی بر نظریه پیشنهاد کنند، و (و) منطق استنتاج علّی را به کار ببرند (مخصوصاً زمانی که چنین استنتاجی غیرقابل توجیه است).

هدف پنجم) دانشجویان قادرند یک پروژه تحقیقاتی (خواه فردی یا گروهی) را تکمیل ‌کنند که دانشی را که از دوره‌های درسی در مورد نظریه جامعه‌شناسی، آمار، روش‌های تحقیق و زمینه‌های اساسی این رشته به دست آورده‌اند، در برمی‌گیرد.

دانشجویان توانایی شناسایی سوالات پژوهشی جالب و فرضیه‌های مبتنی بر نظریه، استفاده از روش‌های جمع‌آوری و تحلیل داده‌های مناسب، تفسیر الگوهای تجربی، نوشتن گزارش‌های پژوهشی و ارائه‌های موثر را به دست می آورند.

اگر پروژه به عنوان یک فعالیت گروهی طراحی شود، فرآیند تحقیق مستلزم آن است که هر فرد مشارکت قابل شناسایی و قابل توجهی در محصول جمعی داشته باشد.

منبع:

https://soc.jhu.edu/undergraduate/

علم جامعه شناسی

آشنایی با جامعه شناسی از سایت های دانشگاهی مختلف توسط دکتر منیژه نویدنیا در اختیار علاقمندان قرار داده می شود، به انضمام نمودارها، عکس ها ... که شیوه ابداعی ایشان می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا