خلاق و ابداعی

جامعه شناسی و هویت افریقایی

جامعه شناسی مطالعه سیستماتیک تعاملات اجتماعی – انسانی است که تحلیل جامعه را به هیجان انگیزترین رشته علوم اجتماعی عصر ما تبدیل کرده است.

جامعه شناسی یک رویکرد علمی برای درک ماهیت، سازماندهی و عملکرد جامعه انسانی ارائه می دهد و رفتار انسان، روابط اجتماعی، نهادهای اجتماعی و پیامدهای آنها را بررسی می کند.

جامعه شناسی به این موضوع علاقه دارد که چه چیزی جامعه را در کنار هم نگه می دارد؟ و چه چیزی باعث تغییر اجتماعی می شود؟

از مفاهیم گوناگون، نظریه‌ها و روش‌های تحقیق مختلف برای ارائه دیدگاهی متمایز به نام «جامعه‌شناختی» برای درک بسیاری از جنبه‌های جامعه و همچنین مشکلات اجتماعی استفاده می‌کند.

موضوع جامعه شناسی گسترده است و دارای زیرشاخه های متعدد می باشد که به عنوان مثال خانواده، قومیت، فرهنگ و تنوع فرهنگی، جرم و جنایت و کنترل اجتماعی، کار و سازمان، سلامت و بیماری، سیاست، شهرنشینی، قانون، مذهب، جنسیت، نفوس و جمعیت شناسی، رسانه های جمعی و ارتباطات، علم و فناوری، جهانی شدن و گردشگری.

جامعه شناسی؛ دانشجویان را با دانش پیشرفته، ذهن تحلیلی و مهارت های پژوهشی برای رشد فکری شخصی و همچنین برای درک چگونگی سازماندهی و عملکرد جوامع انسانی مجهز می کند.

Dr. James S. Dzisah
PhD Sociology, MA Sociology University of Saskatchewan, BA Sociology University of Ghana

نمونه ای از تحقیقات عبارتند از:

من کی هستم؟ درک فرآیندهای هویت سازی مهاجران نسل دوم در غنا

این تحقیق به بررسی فرآیندهای ایجاد و بازسازی هویت‌های قومی در میان مهاجران نسل دوم در جوامع عمدتاً سیاه‌پوست می‌پردازد.

این مطالعه پاسخی است به این موضوع که مهاجرت درون آفریقا باید جزء اصلی بورس تحصیلی دانشجویان باشد.

ما استدلال می کنیم که اگرچه مهاجرت آفریقاییان از سوی دانشگاهیان و سیاست گذاران مورد توجه علمی زیادی قرار گرفته است، ولی بسیاری از این تحقیقات بر روی مهاجرت بین المللی متمرکز بوده است که حرکت آفریقایی ها به خارج از قاره می باشد، و تحقیقات بسیار محدودتری در مورد تحرکات و تجارب مهاجران در داخل قاره انجام شده است، علیرغم اینکه تحرک درون آفریقا اکثریت جابجایی های جمعیت را تشکیل می دهد.

با تمرکز بر هویت، بررسی خواهیم کرد که چگونه مهاجران نسل دوم در غنا خود را شناسایی می کنند و دیگران چگونه آنها را درک می کنند.

ما همچنین عوامل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را ترسیم خواهیم کرد که چگونگی شناسایی مهاجران نسل دوم در غنا را شکل داده است.

در پایان پروژه، تجارب نسل دوم مهاجران در آفریقا را روشن کرده ایم که روایت‌هایشان در گفتمان مهاجرت آفریقا کمتر بازنمایی شده است.

منبع:

https://www.ug.edu.gh/sociology/about/welcome

https://www.ug.edu.gh/sociology/research

سایت جامعه شناسی

آشنایی با جامعه شناسی از سایت های دانشگاهی مختلف توسط دکتر منیژه نویدنیا در اختیار علاقمندان قرار داده می شود، به انضمام نمودارها، عکس ها ... که شیوه ابداعی ایشان می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا